Черна треска Нобу със саке
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5414
Филе от треска с японски и китайски подправки.
Необходими продукти:
- 2 филета или пържоли от черна треска
За маринатата:
- ¼ чаша мирин
- ¼ чаша саке
- 4 ч.л. бяла паста мизо
- 3 ч.л. гранулирана захар
Начин на приготвяне:
Тази маринована в мизо черна треска се сервира в прочутия ресторант Нобу в Ню Йорк. Една от най-лесните рецепти, които се срещат, но изпълнена с изключителен аромат.
1. Смесете съставките за маринатата.
2. Мариновайте рибата от 1 до 24 часа.
3. Загрейте фурната предварително на 200 градуса.
4. На много горещ тиган, запечете рибата от двете страни, така че да покафенее.
5. Печете във фурна за 10-15 минути.
6. Готово.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ