Регистрация

Червена чушка, пълнена с шунка и ориз

Червена чушка, пълнена с шунка и ориз
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2725

Рецепта за пълнени чушки с ориз и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 2 ч.ч. кипяща вода
  • 1 купа сварен ориз
  • 1 яйце
  • 1/2 средна глава лук, фино нарязан на кубчета
  • 1 с.л. масло или маргарин  
  • 2 парчета готова шунка, нарязана на кубчета
  • сушен магданоз, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разполовете чушката на 2 еднакво големи парчета. Извадете семената и бялата ципа.

2. Сварете пиперките в 2 чаши кипяща вода 4 мин. Отцедете и запазете течността.

3. Запържете лука в маслото до омекване. Добавете шунката, ориза, магданоза, солта и черния пипер. Накрая добавете яйцето.

4. Напълнете половинките чушка със сместа с ориза.

5. Сложете напълнените чушки върху решетка в тенджера със заделената течност от варенето им, колкото да покрие дъното. Сложете капака и запарете на слаб огън 15 до 20 мин.

6. Поръсете с малко черен пипер и магданоз. Поднесете горещо.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта