Чатни с кокос и орехи
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2310
Индийска кокосова супа.
Необходими продукти:
Разбийте в блендер:
- 1 ч. кокосови стърготини
- ¼ ч. печени фъстъци
- 5 бр. зелени люти чушлета чили
- 2,5 см. корен джинджифил
- две скилидки чесън
- сол на вкус
Подправки:
- 2 с.л. сусамово масло
- 1 ч.л. семена от рапица
- 1 ч.л. натрошена черна леща
- 2 ч.л. листа от къри
- 2 с.л. ситно нарязан дребен лук шалот
Начин на приготвяне:
1. Натрошете на едро споменатите по-горе съставки и добавете ¼ ч.ч. вода и сол на вкус. Преместете сместа в купа за сервиране.
2. Загрейте олио в малка тенджера и сложете вътре лещата. Добавете листата от къри и нарязания лук шалот и ги запържете с лука, докато придобият златистокафяв цвят.
3. Преместете получената в стъпка 2 смес в купата за сервиране с чатнито.
4. Сервирайте.
Най-важните съставки
джинджифил, кокосови стърготини, къри, леща, малки люти чушлета, масло от рапица, сол, сусамово масло, фъстъци, чесън, шалот
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ