Чаени сладки с лешник
Бисквитки с ванилия и ядки.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 / 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. канела
- 100 г масло, на стайна температура
- 1 + 1 / 2 ч.ч. пудра захар, отделно
- 1 с.л. ванилова паста от сладък боб
- 1 3 / 4 ч.ч. лешници, печени, олющени и ситно нарязани
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 С.
2. Смесете брашното, солта и канелата в средно голяма купа.
3. В по-голяма купа с миксер разбийте маслото докато стане леко и пухкаво. Прибавете 1 чаша пудра захар и бъркайте докато се смеси добре с маслото. Прибавете към маслото и захарта и бобената паста.
4. Излейте половината от лешниците към маслената смес и разбъркайте с голяма лъжица. Прибавете цялото брашно и разбъркайте. Накрая добавете и останалата част от лешниците.
5. Оформете от полученото тесто топчета с размер около 2.5 см. и ги наредете в тава върху хартия за печене на разстояние 2.5 см. едно от друго. Печете сладките 25 минути или докато краищата им се зачервят.
6. Оставете ги да се охладят за 5-10 минути. Оваляйте топчетата в останалата ½ чаша пудра захар. Изтръскайте излишната. След като напълно се охладят, още веднъж ги оваляйте в пудра захарта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ