Твърди сладки със стафиди
Хубави твърди сладки с масло.
Необходими продукти:
- 200 г меко брашно
- 50 г масло
- 70 г захар
- 1 яйце
- 2/3 ч.л. бакпулвер
- 30 г стафиди
Начин на приготвяне:
Това е рецептата за сладките на майка ми, които тя ни приготвяше преди 20 години. Ако искате да станат по-хрупкави, добавете още масло и бакпулвер.
Загрейте предварително фурната до 180 °C.
1. Разбийте маслото със захарта в голяма купа, до получаване на гладка смес.
2. Добавете разбитото яйце към сместа от захар и масло и разбъркайте.
3. Добавете мекото брашно и бакпулвера.
4. Добавете стафидите.
5. С помощта на заоблена чаена лъжичка разпределете сместа върху готварска хартия.
6. Печете 15 минути, докато тестото изсветлее и придобие златист цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ