Малко по-различни кифлички за английски чай
Плодови кифлички за чай.
Необходими продукти:
- брьош, цял хляб или отделни кифлички
- пудра захар за поръсване
- 300 г пресни горски плодове по избор - ягоди, малини, червен касис, касис, боровинки, череши.
- кофичка крем фреш или плодово кисело мляко
- ментови листа за украса
Начин на приготвяне:
1. Първо пригответе брьоша. Можете да използвате филийки като изрежете малко капаче отгоре или цели кифлички, като изрежете горната им част, издълбаете малко от хляба и ги поръсите с много пудра захар и ги карамелизирате на горещ грил. Оставете ги да се охладят и вече имате къде да сложите пълнежа.
2. Заделете малко пресни плодове за украса и за напълване на брьоша, а останалите разбийте в блендера с малко лимонов сок и пудра захар, докато станат на пюре. Прецедете през цедка и заделете настрана.
За сервиране:
1. Поставете брьоша в чиния и го напълнете с различни видове плод. Оставете малко плодчета и извън хляба.
2. Отгоре поставете плодовия сос, като оставите и от него малко отвън в чинията, но да не изглежда като разлят.
3. Поставете топка крем фреш (оформена с помощта на две лъжици) върху плодовете в брьоша.
4. Покрийте с карамелизираното капаче и гарнирайте с ментови жулиени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ