Регистрация

Царевични палачинки с печено пилешко и бекон с банани

Царевични палачинки с печено пилешко и бекон с банани
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2815

Солени палачинки с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 пилешки гърди
  • брашно
  • 1 яйце
  • галета
  • 2-3 банана
  • бекон
  • чери домати
  • сол, черен пипер, ароматна сол
  • около 175 г консервирана царевица
  • 50 г брашно
  • 2 яйца
  • шепа нарязан див лук
  • 3 с.л. масло
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175°С.

На пилешкото с бекон и банани:

1. Оваляйте пилешките филета в брашно, след това ги потопете в разбитото яйце и накрая в смес от галета, сол и пипер.

2. Намаслете огнеупорен съд, сложете пилешкото и оставете във фурната за около 15 мин.

3. Обелете бананите и ги нарежете на половинки. Нарежете също доматите на половинки, а бекона на парчета.

4. Извадете пилето от фурната и го покрийте с доматите, бекона и бананите.

5. Поръсете с ароматна сол и галета върнете съда във фурната за още 15 мин.

Докато се пече пилешкото, пригответе царевичните палачинки:

1. Отцедете царевицата.

2. Добавете щедра щипка сол при брашното.

3. Добавете и яйцата и смесете хубаво до гладкост.

4. Внимателно добавете нарязания див лук и царевицата в течното тесто.

5. Разтопете малко масло в малко тиганче, налейте от течното тесто, така че да покрие равномерно дъното и запържете от двете страни до златисто.

6. Поднесете с палачинките, покрити с печеното пилешко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта