Царевична супа със скариди
Елегантна царевична супа с чеснов мус и скариди.
Бон Апети
Излъчен на 05.08.2016
Луксозна и засищаща пюрирана супа се готви в кухнята на Бон апети, където Лора и Стоян започват с направата на чеснови хапки. Намачкания чесън се карамелизира в масълце, а след това към него се долива сметана и жълтъци. Така приготвената смес се запича във формички за крем брюле, за да придобие твърдост. Следва да изпечем царевицата. За да има по-силен аромат - го правим на грил. После я пасираме в зеленчуков бульон под акомпанимента на лук, мащерка и лимонов сок. Супата може да бъде сервирана и само с чесновите крекери, но й липсва нотка изисканост. Затова желаещите да вдигнат летвата в кухнята могат да последват примера на водещите като приготвят запържени скариди и наситнят малко див лук. Ето как се прави идилия в чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ