Регистрация

Царевичен сладкиш със стафиди

Царевичен сладкиш със стафиди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2425

Сладкиш от царевичен грис със стафиди и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 40 г масло
  • 100 г царевично нишесте или царевичен грис (може и с царевино брашно, но с нишесте става по-добре, защото е с по-едра текстура)
  • 200 мл мляко
  • щипка шафран
  • 50 г захар
  • 50 г счукани орехи
  • 50 г стафиди без семки

Начин на приготвяне:

Предварително накиснете стафидите в малко вода или ароматен алкохол. Заделете си 10-тина стафиди за украса.

1. В касерола на умерен огън разтопете маслото, след това изсипте царевичния грис и оставете да се запържи за 2 минути, като разбърквате, за да не загори. След това махнете от огъня.

2. В друга касерола кипнете млякото, разтворете в него захарта и след това добавете запържената грис докато течността ври. Намалете огъня на слаб и оставете да покъкри около 7 минути, като периодично разбърквате.

3. На 5-тата минута от варенето добавете стафидите, отцедени от течността, орехите и шафрана.

4. Пресипете подобието на качамак в плоска правоъгълна тавичка и оставете за един час да се охлади и стегне.

5. Разрежете на ромбове и поднесете с украса от стафиди или друга декорация като пудра захар, листа мента, топка сладолед. Връзва се идеално като компания на чай или кафе.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта