Хрупкаво пилешко с чеснов чили сос и хойсин
Панирано пилешко с чеснов чили сос и хойсин.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди, нарязани на хапки
- царевично нишесте
- олио от канола
- чеснов чили сос
- сос хойсин
- останал кафяв ориз
- яйце
Начин на приготвяне:
1. Покрийте пилешките хапки с царевично нишесте.
2. Изпържете на маслена баня в олио от канола до златисто и докато станат хрупкави. Заделете.
3. Отцедете мазнината от уока и прибавете малко чеснов чили сос и същото количество сос хойсин.
4. Бързо разбъркайте пилешкото в соса и заделете, като оставите малко сос в уока.
5. Веднага прибавете малко останал ориз (кафяв, ако имате) и загрейте хубаво. Разбъркайте добре.
6. В средата направете кладенче и счупете яйцето. Когато се сготви, разбъркайте с ориза.
7. Поднесете пилешките хапки върху пържения ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ