Ча шао ча сюи или свинско с мед
Китайска рецепта за свинско с мед.
Необходими продукти:
- 600 г свинско, нарязано на ленти по 6 см
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. вино за готвене
- ¼ чаша мед
- ¼ ч.л. сол
- 1/8 ч.л. бял пипер
- 1 кубче тофу
- половин ч.л. подправка ‘пет подправки’
- червена боя за храна (по желание)
- мед и вода (смесени в съотношение 3:1)
Начин на приготвяне:
1. С помощта на вилица надупчете цялото свинско, оставете настрани.
2. Направете маринатата, като смесите всички останали съставки (без медената вода) много добре.
3. Мариновайте свинското за през нощта.
4. На следващия ден, сложете свинското в тава застелена с хартия за печене и намазана с олио.
5. Печете 30 минути на всяка страна (1 час общо) на 190 градуса, като заливате на всеки 10-15 минути с останалата марината.
6. Свинското трябва да е с вътрешна температура около 65 градуса, когато е готово.
7. Направете глазурата като смесите меда и водата в съотношение 3:1.
8. С глазурата, намажете свинското на всяка страна и печете още 5-10 минути.
9. Оставете свинското да се охлади и го нарежете на тънки резени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ