Регистрация

Хрупкави пилешки гърди с панировка

Хрупкави пилешки гърди с панировка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1105

Мариновано пилешко филе в яйце и кисело мляко, изпържено с коричка от подправки на маслена баня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 1 яйце
  • 1 с.л. соев сос
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух джинджифил
  • 1 ч.л. сладък пипер

За панировката:

  • 130 г брашно
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 400 мл олио
  • сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на филета - дължината и дебелината нека си останат колкото е гърдата, а ширината да бъде около 1,5 см.

2. В купа разбийте яйцето, добавете киселото мляко, соевия сос, намачкания чесън, джинджифила, кетчупа и солта. Разбъркайте хубаво. Пуснете филетата вътре и ги разбъркайте с ръка, за да полепне от соса по цялото месо. След това приберете в хладилник да се мариноват за 30 минути.

3. Смесете брашното с подправките за панировката и разбъркайте. Сгорещете олиото в тиган и си пригответе щипки за вадене и чиния, застлана с домакинска хартия.

4. Овалвайте филенце в брашното, пускайте в добре сгорещената мазнина и гответе около 2 минути. Би трябвало с това количество олио да се получи дълбоко пържене и да няма нужда от обръщане. След като филето хване златиста коричка и се е готвило поне 120 секунди, вадете върху хартията. Изпържете така цялото месо, като опитайте едно парче, за да проверите дали мръвката се е сготвила добре.

5. Прехвърлете панирания пилешки стрипс в чиния и сервирайте със сос по желание - кетчуп, барбекю сос, чесново-майонезен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта