Регистрация

Холандска палачинка на фурна с плодове

Холандска палачинка на фурна с плодове
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1406

Дебела палачинка във фурна с плънка от пресни плодове и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • ванилия (прах, захар или капки екстракт)
  • 2 с.л. захар
  • 100 г брашно
  • 160 мл мляко
  • 30 г масло
  • плодове по избор
  • пудра захар
  • листенца прясна манета

Начин на приготвяне:

1. Вземете тиган с огнеупорна дръжка и диаметър 20-24 см. и го пъхнете във фурната. Пуснете да се загрее на 230 градуса.

2. През това време чукнете яйцата в купа, добавете солта, захарта и ванилията и с миксер разбийте на пяна. Няма да стане гъста, но трябва да е обемна.

3. Добавете брашното и млякото и разбивайте отново докато се получи гладка смес.

4. Извадете добре загрятия тиган, пуснете бучката масло в него и въртете докато се разтопи.

5. Излейте бързо сместа в тигана и незабавно върнете във фурната на същата температура. Извадете след 14 минути - ще се е образувала дебела палачинка, подобна на питка с бордове. Ще има пукнатини, но това не трябва да ви притеснява. Така изглеждат традиционните холандски палачинки на фурна.

6. В образувалия се кратер в средата на палачинката сложете плънка по избор - обикновено се сервира с пресни сезонни плодове, поръска от пудра захар и листа мента, но можете да сложите плодово сладко, мед, шоколад, бита сметана и каквото друго желаете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта