Регистрация

Хляб с шоколад и малини

Хляб с шоколад и малини
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2619

Малинов тестен десерт с мляко и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша брашно
  • 1/4 чаша едро смляно брашно
  • 1/2 чаша бадемово брашно
  • 1/4 чаша неподсладено какао на прах
  • 1/4 ч. ч. захар
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1/2 чаша натурален/полусладък шоколадов чипс
  • 1/2 чаша филирани бадеми
  • 1 кг пресни малини
  • 1 чаша обезмаслено прясно мляко
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 2 яйца


Начин на приготвяне:

Направих този хляб по повод на едно седмично „потлак” събиране, което организирахме с моите приятели. Тъй като за предишната среща бях приготвил и донесъл ястие с чубрица, този път реших да направя нещо сладко. Адаптирах тази рецепта въз основа на рецепта за сладък царевичен хляб, като вместо царевично брашно използвах бадемово. Резултатът, който постигнах е плътен, не много сладък шоколадов хляб с тръпчив вкус на малини, за баланс. Хлябът се превърна в хита на „потлак” срещата. Ще е добре и за вас да си приготвите такъв хляб за десерт.
 
1. Загрейте фурната до 190 °C градуса.

2. Смесете двата вида пшеничени брашна с бадемовото, какаото на прах, захарта, бакпулвера и солта. Добавете шоколадовия чипс и бадемите и разбъркайте.

3. Разбийте прясното мляко, маслото, киселото мляко и яйцата в отделна купа.

4. Поръсете малините с малко брашно, за да ги предпазите от „потъване” на дъното на тесто.

5. Комбинирайте мокрите и сухите съставки. Разбъркайте, докато се смесят добре. Добавете малините – сместа трябва да ги покрие напълно.

6. Сипете сместа в тава за печене с незалепващо покритие. Печете около 35-40 минути. Извадете хляба, щом след като се е надигнал, започне да спада при пробождане с вилица.

7. Оставете хляба да се охлади преди нарязване, тъй като той лесно се разпада, когато топъл. Консумирайте го охладен, при стайна температура.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта