Регистрация

Хлебен пудинг със сметана

Хлебен пудинг със сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3309

Сладък гювеч с хляб, мляко, канела и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл сметана
  • 40 г захар
  • 3 яйца
  • ¼ ч.л. ванилова есенция
  • 400 г хляб (нарязан на кубчета)
  • масло (за намазване на гювечето)
  • щипка канела
  • ¼ ч.ч. стафиди

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте печката до 200°C.

2. Като използвате четка, намажете с масло гювече и го напълнете с парченцата хляб.

3. Добавете канела и стафиди.

4. Разбъркайте яйцата

5. Изсипете сместа в гювечетата, но не ги пълнете изцяло, а оставете 1-2 см. до ръба.

6. Печете на водна баня за 40-45 мин.

7. Полейте с кондензирано мляко, преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта