Регистрация

Хлебен пудинг с бадеми

Хлебен пудинг с бадеми
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2584

Десерт с бял хляб и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бял квадратен хляб, нарязан, отстранете корите и разрежете квадратите диагонално, така че да получите триъгълници
  • 3 кроасана без пълнеж, нарязани на парчета
  • натрошен шоколад
  • филирани бадеми
  • фина захар
  • пастьоризирано мляко
  • 6 яйца
  • 125 грама масло
  • ванилова есенция

Начин на приготвяне:

1. Вземете 4 яйца, разбийте ги с кухненска тел и ги смесете с разтопеното масло. Накиснете хлебните триъгълници в яйчената смес и започнете да ги нареждате в тавичка на слоеве.

2. Поръсете първия слой от триъгълници с филираните бадеми, парченцата шоколад и с фината захар.

3. Покрийте с нов ред хлебни триъгълници. Поръсете ги отново и така докато хлябът свърши.

4. Най-отгоре наредете кроасаните, поръсете ги с още филирани бадеми, шоколадови парченца и фина захар.

5. Разбийте останалите 2 яйца с 2 с. л. захар и 250 мл. прясно мляко. Залейте с тях хлебната основа и печете около 50 минути на 160 С.

6. Сервирайте с ванилов сос, приготвен от 200 мл. прясно мляко, 1 ч. л. ванилова есенция, 3 с. л. захар, които се слагат  в тенджерка на котлона и се бъркат докато сместа се сгъсти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта