Шоколадов сладкиш от стар хляб
Хлебен пудинг с шоколад, ванилия и ликьор.
Необходими продукти:
- 3 франзели или 4 багети (можете да използвате и стар хляб, който ви е останал)
- 250 мл мляко
- 2 с.л. какао на прах
- 100 г шоколадов кувертюр, капки или шоколад
- 100 г захар
- 100 мл кафе ликьор - Каула
- 2 пакета ванилова захар
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
1. Франзелите нарежете на дебели филии и после на кубчета. Не е нужно да са иделани форми и не ги правете на много малки парченца. Нормална човешка хапка е идеалният размер. Можете да късате хляба и на ръка, ако не е мек. Ако е прекалено пресен, запечете за 5 мин. на 180 градуса филийки преди да ги разпарчетосате.
2. Подгрейте млякото в касерола, изсипете в него захарта, какаото и шоколадовите капки и бъркайте до еднородност. След това пресипете в купа и оставете да се охлади леко.
3. Разбийте яйцата и ги добавете към млякото. Сипете и ликьора и разбъркайте добре. Ако нямате ликьор, направете едно късо кафе и го прибавете към сместа.
4. Парчетата хляб нахвърляйте в сместа и разбъркайте. След това пресипете в купички за брюле или крем-карамел.
5. Подредете купичките в тава, налейте вода така, че да покрие съдинките до половина и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 40 минути.
Източник: lozhka.su
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ