Регистрация

Хашлама - месен гювеч с домати, чушки и лук

Хашлама - месен гювеч с домати, чушки и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 991

Агнешко с чушки, домати и лук на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г домати
  • 500 г лук
  • 500 г чушки
  • 5 скилидки чесън
  • 30 г пресен кориандър или магданоз
  • 20 г листа копър
  • 20 г магданозени листа (или общо 50 грама, ако нямате пресен кориандър)
  • 1 кг месо - телешко, свинско или агнешко
  • сол
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 люта чушка
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 4 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Доматите поставете в голям съд и залейте с вряла вода. Оставете така.

2. Нарежете лука на шайби, чушките - на парчета, чесъна наситнете, както и листата магданоз, кориандър и копър. Месото нарежете на едри хапки. Чак след това извадете доматите от водата, обелете и нарежете на четвъртини.

3. Вземете голяма тенджера. Започва реденето. На дъното се слагат резени домати плътно. Посоляват се и отгоре се слагат шайби лук (около половината от общото количество). После е ред на половината месо. Отгоре се редят чушки и пак се посолява. Поръсват се зърната черен пипер, слага се в средата цяла люта чушка, поръсва се с червен и черен пипер, част от наситнения чесън и още шайби лук.

4. Отгоре се слага другата половина месо, посолява се, поръсва се с копър, магданоз и кориандър, добавят се дафиновите листа, останалите лук, чушки и чесън. Поръсва се със сол и червен пипер и се оставя под капак на слаб огън за два часа.

5. След готовност, докато е още топло, се разпределя в порции и се поръсва с пресни листа копър и магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта