Хачапури - грузински хляб със сирене
Грузинско калцоне с бяло сирене и моцарела в стил затворена баница с масло.
Бон Апети
Излъчен на 29.09.2016
Ачерули хачапури - това е рецептата за хляб с имерули (вид прясно сирене, което е традиционно за грузинската кухня), който обаче ние правим с два вида сирене, за да прилича максимално на оригиналната затворена баница по грузински. За начало се замесва меко тесто със суха мая и масло, а докато то втасва, се прави плънката - от бяло краве сирене и моцарела - стриктно рендосани и смесени с още масло. След това оформяме питка, която се пълни със сиренената смес, намазва се с разбит в мляко жълтък и се запича за кратко на камък или плоча във фурна или пещ. На финала, докато хлебчето още е топло, се намазва обилно с масло, което апетитно се разтича по хлебната корича и попива в неустоимия насъщен. Вижте във видеото точно как се прави:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ