Хапки от пилешки гърди по индийски
Пилешко по индийски с гарнитура от бял ориз с кардамон.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг пилешки гърди
- 250 мл кисело мляко
- 2/3 ч.л. кимион на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1/3 ч.л. смлян карамфил
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. кориандър на прах
- 4 скилидки чесън
- 1-2 люти чушки
- 200 г спанак
- 400 г ориз
- 1,2 л пилешки бульон
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 8 кардамончета
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на големи парчета. Овкусете с част от солта.
2. Спанака пуснете във вряща вода за 1 минута, след това отцедете и прехвърлете в купата на блендера. Добавете чесъна и лютите чушки и пюрирайте на паста.
3. Киселото мляко изсипете в купичка, добавете спаначената паста, солта, джинджифила, карамфила, кимиона, кориандъра и индийското орехче. Разбъркайте много добре.
4. Овъргаляйте месата в тази марината и ги оставете в нея за поне 1 час - може и цяла нощ.
5. Месоо печете на шиш в тиган, на скара или в тава с все маринатата, като махнете малка част от нея.
6. Докато месото се готви, наситнете лука, запържете го в олиото и след това добавете измития ориз. Гответе до прозрачност, добавете пилешкия бульон, посолете на вкус (ако бульонът е безсолен) и добавете кардамона. Изчакайте да се свари и да абсорбира течността си.
7. Сервирайте изпеченото месо върху канапе от кардамонения ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ