Фритата с паста и броколи
Печено-пържена паста с яйца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. паста диталини (къси тръбички с оребрена повърхност)
- 3/4 ч.ч. броколи
- 1/4 ч.ч. сушени домати в олио
- 1/2 малка глава лук
- 4 средни яйца
- 1 с.л. прясно настърган пармезан
- 1 1/2 ч.л. сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете броколите на много малки цветчета. Отцедете доматите и ги нарежете наситно. Наситнете лука много фино.
2. Сложете вода в тенджерка и добавете щипка сол. Оставете да заври и сварете пастата според указанията на опаковката. През последните 2 - 3 мин. на варенето добавете броколите. Когато се сварят, отцедете и сложете под течаща студена вода, за да ги охладите.
3. Счупете яйцата в голяма купа и добавете сиренето, сол и пипер. Разбийте хубаво. Добавете лука, пастата, броколите и доматите. Разбъркайте хубаво.
4. Сгорещете олио в 20-см незалепващ тиган и сложете яйчената смес. Намалете огъня и оставете да се стегне леко.
5. Разбъркайте със спираловидни движения, така че неизпържените яйца да стигнат дъното на тигана и пържете до сравнително стегната консистенция.
6. Когато фритатата покафенее, покрийте тигана с голяма чиния и обърнете. Плъзнете обратно в тигана от другата страна и гответе на слаб огън до готовност. Може също да използвате тиган, подходящ за фурната и да довършите печенето на грила, вместо да обръщате в тигана.
7. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ