Регистрация

Фритата с наденица, чушки и картофи

Фритата с наденица, чушки и картофи
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2835

Печени зеленчуци с месо и яйца на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 1/2 чаша мляко (по-добре е да използвате четвърт чаша пълномаслена сметана и четвърт мляко)
  • 3-4 наденички
  • нарязани домати от консерва
  • 1/2 зелена чушка, задушена в зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън нарязана на ситно
  • 1/4 чаша прясно настърган пармезан
  • шепа настъргана моцарела
  • 1 супена лъжица зехтин
  • пресен магданоз
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса.

2. В 1/2 супена лъжица зехтин сгответе наденицата и чушките, като добавите чесън и щипка сол.  

3. Разбийте яйцата с млякото или сметаната и сиренето. Оставете си малко пармезан за после.

4. Излейте яйчената смес в тигана и добавете картофите. Разбъркайте така, че всичко да е разпределено по равно из тигана.

5. Покрийте с останалото сирене. Поставете във фурната докато стегне и се надигне.
Украсете с пресен магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта