Френски тост суфле
Десерт с мляко и франзела, заляти от малинов сироп.
Необходими продукти:
- 1 франзела (360 - 450 г)
- масло за изпържване
- 8 големи яйца
- 2 ч.ч. равни части мляко и сметана
- 1 ч.ч. мляко
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч.л. смляна канела
- 1/2 ч.л. смляно индийско орехче
- щипка сол
- пралинов топинг
- малинов сироп
Начин на приготвяне:
1. Нарежете франзелата на 20 филийки с дебелина 2,5 см. Подредете ги в щедро намаслена тавичка за печене на 2 реда, така че да се припокриват.
2. В голяма купа, смесете яйцата, равните части мляко и сметана, млякото, захарта, ванилията, канелата, индийското орехче и солта и разбийте до хомогенност. Излейте тази смес върху филийките, така че да се покрият равномерно. Сложете и между хляба. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за една нощ.
3. На следващия ден загрейте фурната на 180ºС. Намажете равномерно с пралинов топинг и печете 45 мин., докато станат леко златисти.
4. Поднесете с малинов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ