Френска пица с крем сирене, гъби и пилешко
Сметанова пица с маслено тесто и плънка от крем сирене с гъби и пилешко филе.
В света на пиците импровизацията е водещо начало за откриването на нови вкусове. Кръстоска между пица и киш прави Ути Бъчваров, като замесва тесто за пай като основа на иначе италианското ястие. А за плънката е предвидена класическата френска комбинация от гъби, сметана и крехка мръвка.
Започваме с блата, за който пресятото брашно с щипка сол и захар се смесва със студено масло, крем сирене и сметана. Замесва се маслено тесто, което се разстила в намаслена тава, като се прави и борд. Надупчва се с вилица и се пече на 175 градуса докато леко промени цвета си към розово.
През това време се прави плънката. Гъбите се режат на полумесеци и се покапват със зехтин. Овкусяват се със сол и пипер. Пилешките гърди се превръщат в тънки и деликатни парченца месо и минават през същото овкусяване. В тиган се сгорещява масло с щипка захар и наситнен чесън и в него се готви първо пилешкото, а след това се добавят гъбите, сметана, крем сирене и подправка по избор - мащерка или босилек.
Получената плънка се разпределя върху поизпеченото тесто и сглобеното ястие се връща във фурната за 10-15 минути. Как точно се приготвя - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ