Регистрация

Флан с ванилия и ликьор

Флан с ванилия и ликьор
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3630

Вкусен ванилов флан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 жълтъка
  • 1 консерва (400 г) евапорирано мляко
  • 1 консерва (340 г) кондензирано мляко
  • 1.5 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 шота малинов ликьор

Начин на приготвяне:

1. Разтопете бавно захарта на слаб котлон като разбъркавате непрекъснато. Отнема известно време, затова е нужно търпение.

2. След като захарта се разтопи, прибавете малиновия ликьор, разбъркайте хубаво и свалете сместа от огъня. Внимавайте, защото е много горещо!

3. Налейте от този лепкав сироп в купички, но бързо, защото се втвърдява много лесно и разклатете купичките, така че да се разпредели равномерно по дъното.

4. Смесете жълтъците, евапорираното мляко и кондензираното мляко с тел за яйца (но не използвайте миксер), докато се получи гладка и хомогенна смес.

5. Прибавете екстракта от ванилия, без да бъркате прекалено дълго.

6. Загрейте фурната до 170ºС.

7. Налейте яйчената смес в купичките, като не бива да е на по-дебел от 1,3 см слой.

8. Сложете купичките в плитък съд с вода (около 1,3 см вода).

9. Печете 50 - 70 мин. и проверете дали е готово, като пъхнете нож в средата на флана - ако излиза чист, значи е готово. По време на цялото печене в тавичката трябва да има вода, така че ако свърши, долейте още.

10. След като се изпече, изчакайте 20 - 40 мин. и обърнете флановете върху чиния за сервиране. Златисто-кафявата захар ще се разтече отгоре като украса.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта