Яйчен флан с мляко
Млечен омлет без месо.
Необходими продукти:
- 6 големи яйца
- 500 мл прясно мляко
- ½ ч. ч. настъргано сирене Чедър (или друго по желание)
- 1 ч. л. смлян черен пипер
- 1 ч. л. индийско орехче
- ½ ч. л. сол (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 170 С.
2. Сварете млякото. Свалете го от огъня и го оставете настрани да изстива.
3. В голяма купа разбийте яйцата, прибавете към тях сиренето, черния пипер, индийското орехче и солта.
4. Разбъркайте добре и внимателно на тънка струйка прибавете поизстиналото мляко.
5. Напълнете голяма тавичка за печене с вода до 2/3 от нивото.
6. Намажете с мазнина дъното на малка тавичка и излейте в нея яйчената смес.
7. Сложете омлета да се пече на водна баня около 40 минути докато се стегне.
8. Извадете го от фурната и го оставете да изстине напълно.
9. Прехвърлете го в чиния за сервиране, поръсете го с червен пипер (по желание) и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ