Яйчен флан - бърза рецепта за ванилов крем карамел
Крем карамел с ванилия по най-лесния начин.
Необходими продукти:
- 800 мл мляко
- 4 яйца
- 8-10 с.л. захар
- 4 с.л. вода
- 2 ампули ванилия или 2 с.л. течен ванилов екстракт, или 2 пакета ванилова захар, или 4 пакетчета ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си 4 купички за брюле или 6 купички за суфле или крем карамел.
2. В тиган с незалепващо покритие изсипете захарта и включете на умерен котлон. Залейте с водата и чакайте докато сместа се превърне в златист карамел. Разпределете я в купичките.
3. Разбийте останалата захар с яйцата, добавете млякото и ванилията и бъркайте до хомогенност. Разпределете през цедка в купичките. Отгоре завийте с алуминиево фолио.
4. Съдинките поставете в тава, на дъното на която сте поставили домакинка хартия, а отгоре сте наляли вода. Загрейте тази установка заедно с фурната, която трябва да е на 150 градуса. Кремчетата влизат директно в горещия съд с врялата вода.
5. Печете в предварително загрятата фурна за един час като не променяте температурата.
6. След изваждане охладете и после обърнете в чиния. Ако искате да хапвате топло, яжте директно от съдинката, защото в топъл вариант фланът няма да се извади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ