Регистрация

Фетучини с песто, аспержи и пилешко

Фетучини с песто, аспержи и пилешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2469

Пиле със сос и фетучини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пестото:

  • 2 ч.ч. босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • 1 1/2 ч.ч. зехтин
  • черен пипер

За фетучините:

  • 4 порции сварени фетучини, до степен ал денте
  • 400 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти
  • масло
  • 1/4 ч.ч. от водата, в която са се сварили фетучини
  • 200 г пармезан
  • черен пипер
  • 4 бланширани аспержи

Начин на приготвяне:

1. Сложете в кухненски робот листата босилек и чесън и ги пюрирайте. Добавете бавно зехтина, до хомогенност. Сложете сиренето, пипера и отново смесете хубаво.

2. В тенджерка сгорещете олио на умерен огън, добавете пилешкото и го запържете леко. Добавете соса песто и разбъркайте с пилешкия сос. Сложете от водата на пастата и оставете да къкри, докато се сгъсти леко. Накрая прибавете маслото, овкусете и добавете сирене.

3. Поднесете фетучините, покрити с горещия сос и аспержите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта