Фетучини с песто, аспержи и пилешко
Пиле със сос и фетучини.
Необходими продукти:
За пестото:
- 2 ч.ч. босилек
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.ч. пармезан
- 1 1/2 ч.ч. зехтин
- черен пипер
За фетучините:
- 4 порции сварени фетучини, до степен ал денте
- 400 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти
- масло
- 1/4 ч.ч. от водата, в която са се сварили фетучини
- 200 г пармезан
- черен пипер
- 4 бланширани аспержи
Начин на приготвяне:
1. Сложете в кухненски робот листата босилек и чесън и ги пюрирайте. Добавете бавно зехтина, до хомогенност. Сложете сиренето, пипера и отново смесете хубаво.
2. В тенджерка сгорещете олио на умерен огън, добавете пилешкото и го запържете леко. Добавете соса песто и разбъркайте с пилешкия сос. Сложете от водата на пастата и оставете да къкри, докато се сгъсти леко. Накрая прибавете маслото, овкусете и добавете сирене.
3. Поднесете фетучините, покрити с горещия сос и аспержите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ