Фетучини Алфердо с масло и пармезан
Семпла и вкусна паста в маслен сос с пармезан, готова за по-малко от половин час.
Необходими продукти:
- 300 г фетучини, талятели или друг вид спагети по желание
- 3 л вода
- 1 с.л. сол
- 90 г масло
- 90 г пармезан - настърган на ситно (може да го замените с рендосани твърди сирена за паста)
- 2 с.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата със солта, намалете на умерен огън и добавете пастата. Варете според инструкциите на опаковката.
2. Докато водата кипва нарежете маслото на малки кубчета в купа и си рендосайте сиренето, ако е на бучка.
3. Малко преди пастата да е готова гребнете 100 мл от водата ѝ и сипете при маслото. Бъркайте докато се разтопи.
4. Извадете пастата директно в маслената смес и поръсете с 1/3 от пармезана. Разбъркйте хубаво, добавете още 1/3 и размешайте отново.
5. Прехвърлете в индивидуални порции, покапете със зехтина и поръсете за финал останалата 1/3 пармезан. Сервирайте.
Източник: YouTube/The Cooking Foodie
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ