Регистрация

Фарфале с пилешко и мед

Фарфале с пилешко и мед
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1764

Паста с пилешко в мед и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста фарфале или друг вид дребна паста по избор
  • 600 г пилешко филе
  • 30 г масло
  • 30 г зехтин
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в подсолена вода според инструкцийте на опаковката. На 100 г паста се изсипва по 1 литър вода и се слага 1 с.л. сол. Пастата се пуска във водата чак след като тя кипне.

2. Готовата паста пресипете в голям гевгир и спрете термичната обработка под течаща студена вода.

3. Пилешкото филе нарежете на хапчици. Овкусете със сол и пипер.

4. Сгорещете зехтин, разтопете в него маслото и пуснете месото в тигана да се запържи на силен огън от всички страни. Намалете огъня, добавете соевия сос и меда и гответе още 2-3 минути.

5. Изсипете сварената паста в тигана и гответе още 2 минути, като разбърквате.

6. Пресипете в индивидуални порции и по желание украсете с пресен босилек и капки студено пресован зехтин.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта