Регистрация

Традиционна пилешка супа

Традиционна пилешка супа
  |   Порции 4-6   |   Видяна: 7203

Супа с пилешко, фиде и застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ пиле, около 1 кг или 500 г пилешки гърди, без кожа и кости
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1 средно голяма зелена чушка
  • 1 средно голям морков
  • Шепа фиде
  • Сол на вкус
  • 4-5 ч.л. ронена чубрица

За застройката:

  • 1 яйце, разбито с малко студена вода
  • ½ кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото до готовност, така че да се получи бульон. Прецеждаме бульона и добавяме сол и ронена чубрица на вкус, след което добавяме ситно нарязаните лук, морков и чушка. Варим около 20 мин. на умерен огън или докато зеленчуците омекнат напълно и добавяме накъсаното на хапки месо и фидето. Когато фидето омекне, сваляме от огъня и оставяме супата да се поохлади. Постепенно застройваме с разбитото с малко студена вода и ½ кофичка кисело мляко яйце.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта