Увити в прошуто скариди с масло
Ордьовър с месо и морски дарове.
Необходими продукти:
- 12 кралски скариди
- 12 малки парчета прошуто
- масло
- червен пипер
- смлян черен пипер
- балсамов оцет
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Овкусете скаридите (обелени, почистени от вените, но с опашката) със смлян черен пипер и червен пипер. Увийте парче прошуто по средата на всяка скарида. Сложете така увитите скариди в намаслена тавичка за печене и ги намажете с разтопено масло.
2. Печете във фурната до порозовяване и докато скаридите са твърди на пипане.
На балсамово-кленовия сироп:
Като цяло, това е сос от балсамов оцет и кленов сироп. Кипнете една част балсамов оцет и една част кленов сироп до сгъстяване. Поръсете с този сос вече приготвените скариди и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ