Туршия от цвекло за зимата
Зимнина от цвекло в буркани.
Необходими продукти:
- 2,5 кг цвекло
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. оцет
- 150 мл олио
- 150 г захар
- 200 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Обелете и рендосайте цвеклото. Това е мръсна работа, така че вършете я с ръкавици и в контролирана среда, защото много цапа.
2. Изсипете рендосаното цвекло в голяма тенджера. Добавете солта, оцета, олиото, захарта и водата. Разбъркайте хубаво.
3. Сложете на котлона и бъркайте периодично докато кипне. Гответе на умерен към слаб огън под капак за 1:30 часа.
4. Стерилизирайте си буркани.
5. Наливайте врялата смес от котлона в бурканите и допълвайте с отделилата се течност на дъното на тенджерата. Затваряйте капаците докато всичко е много горещо.
6. Така получената салата от цвекло в буркани би трябвало да издържи цяла зима. Просто си отваряйте, когато ви се хапва подобна туршия. Можете да смесвате и с пресни рендосани моркови.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ