Турски локумки със свинска мас
Масленки с локум и захарна коричка.
Турски сладкиш с локум се готви в кхнята на Dazzle Spoon. Това са любимите пурички с локум, които бабите често приготвяли едно време за Коледа. Но не е нужен специален повод, за да си ги направите. Връзват се идеално с чаша кафе на закуска или с чаша чай за подслаждане на следобедите. А децата ги обожават, защото под хрупкавата маслена текстура на тестото се крие сърцевина от ароматно локумче.
Първо се замесва тестото като се пресява брашно и се смесва с разтопена свинска мас, олио, кисело мляко и ванилия. Трябва да стане твърдо, цепещо се и нелепящо. Тогава разделяте на 4 части и от всяка разточвате тънка кора. Тя се реже на правоъгълници. В тях се слага по праче локум и се завива на пуричка. Реди се в застлана с хартиено фолио тава и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.
След изваждане още топлите сладки се овалват в смес от пудра захар и ванилова захар. Оставят се настрана да попият прахообразната глазура и после са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ