Тротоле със стриди и карамелизиран лук
Интересна рецепта за паста със стриди.
Необходими продукти:
- шепа сладки, пресни чери доматчета
- 1 средна глава червен лук
- 1/2 консерва стриди (в слънчогледово олио)
- голяма шепа смес зелени подправки с бейби салата
- органична паста тротоле със спанак
- сос песто
- зехтин Еxtra virgin
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата с щипка сол и зехтин до степен ал денте.
2. Нарежете лука ситно, стридите на около 5 парчета, а чери доматчетата на половинки.
3. Сложете стридите в тиганче на средно силен огън и прибавете малко прясно смлян черен пипер. Може да не добавяте мазнина, ако използвате консерва с олио.
4. След като стридите покафенеят, прибавете лука и оставете да се карамелизира. Стридите трябва да поемат всички сокове и когато лукът започне да поизсъхва, прибавете малко от водата на пастата - само колкото да не остане ястието съвсем без течност.
5. Отцедете сварената паста и я прибавете в тиганчето с малко зехтин. Разбъркайте всичко на слаб огън и добавете голяма лъжица песто.
6. Накрая сложете пълна шепа зелени подправки и чери доматчетата - готово е за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ