Регистрация

Трислоен шоколадов кейк

Трислоен шоколадов кейк
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 2897

Сладкиш, украсен с бонбони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 6 с.л. неосолено масло, разтопено
  • 1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити
  • 2 с.л. захар
  • щипка фина сол

За шоколадовия пълнеж:

  • 8 с.л. (1 бучка) неосолено масло
  • 115 г неподсладен шоколад, нарязан
  • 1 ч.ч. светла кафява захар
  • 3/4 ч.ч. бяла захар
  • 1 1/2 ч.л. чист ванилов екстракт
  • 1/2 ч.л. фина сол
  • 4 големи студени яйца
  • 1 ч.ч. универсално брашно

За топинга:

  • 4 ч.ч. големи бонбона маршмелоу

Начин на приготвяне:

1. Сложете разделителя на фурната на най-долния ред и загрейте до 160ºС. Постелете фолио за печене в квадратна тавичка с размери 20 х 20 см, така че фолиото да се показва от ръбовете с около 2,5 см.

На блата:

1. Намажете леко фолиото с разтопено масло. Смесете останалото масло с натрошените бисквити, захарта и солта в средна купа. Разпределете равномерно сместа, като притискате с ръце, по дъното на съда и печете до златисто-кафяво - около 20 мин.

2. Междувременно пригответе шоколадовия пълнеж:

3. Сложете маслото и шоколада в средна купа, подходяща за микровълнова фурна. Разтопете в микровълнова фурна на 75% от пълната й мощност за 2 мин. Разбъркайте и пуснете отново, докато шоколадът се разтопи напълно - още около 2 мин.

4. Или сложете маслото и шоколада в огнеупорна купа върху тенджера, пълна с около 2,5 см кипяща вода на много слаб огън. Разбърквайте от време на време, докато се разтопи напълно.

5. Смесете кафявата и бялата захар, ванилията и солта с разтопения шоколад. Добавете яйцата и разбийте енергично до получаването на гъсто и лъскаво течно тесто. Добавете брашното и бъркайте до хомогенност.

6. Налейте готовото тесто в приготвената тавичка и печете до получаването на хрупкава коричка (пъхната в средата клечка за зъби трябва да излиза почти напълно чиста) - около 40 - 45 мин.

7. Извадете от фурната и внимателно сложете разделителя на най-горния ред, точно под грила. Загрейте грила на слаба степен.

8. Подредете бонбонките маршмелоу върху сладкиша и го сложете във фурната, така че да се изпекат до златисто (внимавайте, защото може да стане много бързо) - около 2 мин. Охладете върху решетка, извадете от тавата, като отлепите и фолиото и нарежете на квадрати от по 5 см.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта