Традиционен таратор с чесън и копър
Български таратор с кисело мляко и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 21.06.2017
Тараторът е трядиция в българската лятна кухня, когато студената супичка влиза в менюто на нашенеца като страхотно обедно предястие или прихапване между основните хранения. Единственият минус на вкусната супа с краставици е, че в нея се слага чесън, който трудно се отмирисва. Но пък каквъ е проблемът, ако всички на трапезата си сипат по една купичка? Така никой няма да надуши ближния.
Според Лора и Стоян най-добрият таратор е с краставици, нарязани на кубчета. Затова забравяме за рендето и се въоръжаваме с ножа. Следва да наситним копър и да стрием на паста чесън. Смесваме продуктите в голяма купа, добавяме счукани орехи и осоляваме. Някои предпочитат да разбият киселото мляко с водата и тогава да залеят твърдите съставки, но може да изсипете млякото върху тях, да го разбъркате хубаво и после да долеете вода. Така най-лесно ще прецените консистенцията. А ако има време до сервиране - върнете таратора в хладилника, за да се изстуди наистина хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ