Таратор със спанак и пресен лук
Студена лятна супа с кисело мляко, пресен чесън и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 20.04.2017
Тараторът е българска традиция за топлите летни дни, но се оказва, че има още доста студени супи от този вид, които просто не са залегнали в националното меню, наследено от бабите ни. Една такава е за летния спаначник, който представлява студена супа с кисело мляко и вода, в която плуват пресни зеленчуци. А как се прави, показват Лора и Стоян:
Първо се кипва спанака, а после се шокира в студена вода, за да се запази цвета и хрупкавостта му. След това го нарязваме на ситно. Същото правим с няколко стръка пресен чесън и листенца джоджен. После в купата за таратор смесваме наситнените зеленини с кисело мляко, лимонов сок и зехтин. Следва да добавим студена вода и да овкусим със сол и пипер. Това е всичко - една различна и освежаваща ароматна млечна лятна супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ