Тофу с кайма и чили сос
Пикантна глезотийка с азиатски привкус.
Необходими продукти:
- 200 гр тофу, за предпочитане твърдо
- 200 гр кайма
- чесън
- пера пресен чесън
- джинджифил
- чили чушле
- чили бобена паста
- соев сос
- алкохол, например саке
- захар
- сол
- бульон
- олио
- сусамово олио
- нишесте
- китайска чушка
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тофуто на кубчета от по 1 см.
2. Сварете го леко.
3. Счукайте чесъна, джинджифила и чили чушлето.
4. Нарежете перата на пресния чесън.
5. Направете сос от бульона, чили бобената паста, соевия сос, захарта, алкохола, солта и останалите подправки.
6. Запържете каймата с малко олио до покафеняване.
7. Сложете счуканите чесън и джинджифил в тигана при каймата.
8. Прибавете и соса.
9. Сложете тофуто в соса.
10. Овкусете с малко сусамово олио.
11. Опитайте на вкус и добавете, ако е необходимо, допълнително подправки.
12. Смесете нишестето с вода.
13. Добавете нарязаната наситно чушка.
14. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ