Тортили с пилешко и кайсии
Кесадили с пилешко месо и плодово сладко.
Бон Апети
Излъчен на 14.05.2018
Кесадиля с пилешко месо, бри и кайсии готвят Лора и Стоян, за да представят една типична южноамериканска храна в модерен стил. Вкусно, питателно и екзотично, ястието съчетава сладко, люто и солено в идеална симбиоза и засища заради комбинацията от хляб с месо и сирене. Ако искате да приготвите различен домашен сандвич, то опитайте с тази щура рецепта.
Можете да си направите домашно сладко от кайсии на момента, като последвате идеята на водещите, но нищо не пречи и да си отворите вече готово бурканче. Месото се обтрива със сол и пипер, покапва се със зехтин и се запича на плоча. След това се поръсва с чили на люспи и се оставя да почине. През това време се нарязва сиренето бри на кубчета.
Тортила се мята на намаслена плоча. Намазва се с мармалад, поръсва се с нарязано на хапки пилешко, кубчета бри и рукола. Захлупва се с втора плоска питка и се обръща. Запича се двустранно и се сервира топла, в компанията на зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ