Тортелини с песто
Паста с бекон и сметана.
Необходими продукти:
- 250 г тортелини с пълнеж по избор
- 1 авокадо
- 400 г чери домати (разполовени)
- 3 резена бекон (или без бекон, ако предпочитате вегетарианско ястие)
- 1/2 малка глава лук
- зехтин
- 3-4 с.л. пълномаслена сметана
- 2 с.л. сос песто
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на малки парчета и го изпържете докато стане хрупкав. Отцедете от мазнината и заделете.
2. Сварете тортелините според указанията на пакета и отцедете.
3. Нарежете лука и го сотирайте в тиган с малко зехтин до полупрозрачност.
4. Добавете бекона, тортелините, пестото и сметаната (на вкус). Разбъркайте, за да се покрият равномерно със соса.
5. Добавете авокадото и чери доматите и разбъркайте внимателно, за да не натрошите авокадото.
6. Малко преди поднасяне може да добавите още доматчета и авокадо.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ