Регистрация

Торта Трио с желирана сметанова глазура

Торта Трио с желирана сметанова глазура
  |   Порции 10   |   Видяна: 2474

Руски чийзкейк в стил бисквитена торта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сладкиша:

  • 350-400 грама чаени бисквити
  • 500 г масло
  • 100 г пудра захар

За сместа с изварата:

  • 200 грама сирене и 200 г заквасена сметана смесени заедно
  • 300 мл кондензирано мляко
  • 3 с.л. захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 пакетче желатин
  • 200 мл топла преварена вода
  • 2 с.л. какао на прах
  • 50 мл сок от моркови (ако нямате - използвайте оранжева боя за храна)

Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото и захарта. Постелете кръгла формичка за печене на кейкове с домакинска хартия и плътно на дъното й разстелете сместа за блата. Печете за 15 минути на 180 градуса.

2. В топлата вода излейте желатина и го оставете за четвърт час да се раздуе.

3. В дълбока купа добавете сиренето, сметаната, захарта, ваниловата захар и кондензираното мляко. Сипете вътре и желатина. Ако още не е проявил желиращите си свойства, подгрейте го за десетина секунди на микровълнова фурна така, че да не кипне, но да се раздуе. Разбийте сместа до хомогенизиране и я разделете на три части в три отделни съда.

4. Първия нека си остане бял. Във втория сипете двете лъжици какао и разбъркайте. Третата част оцветете с морковения сок или боята за храна.

5. Вземете блата и започвайте да творите. С помощта на супена лъжица изсипете в центъра 4 гребвания от бялата смес, след това я заобиколете от 2-3 гребвания от какаовата. Следва морковена. Редувайте така докато нашарите цялата торта. Не се притеснявайте, ако пластовете се застъпват.

6. Накрая вземете една клечка за зъби и прелейте пластовете с нея. Ефектът е много красив. Приберете в хладилник докато се стегне хубаво и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта