Торта с три различни блата
Торта с ядки и кондензирано мляко.
Необходими продукти:
- 1,5 ч.ч. захар
- 1,5 ч.ч. брашно
- 1,5 ч.ч. течна сметана
- 1,5 ч.л. сода
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. орехови ядки (смлени)
- 1/2 ч.ч. стафиди (сочни)
- 1/2 ч.ч. маково семе (намокрено и оставено да покисне)
За крема:
- 200 г масло
- 1 голяма консерва кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбийте 1/2 ч.ч. захар с 1 яйце. Добавете 1/2 ч.ч. сметана, още толкова брашно и 1/2 ч.л. сода. Когато се получи гъста смес, подобна на кексово тесто или тесто за палачинки, добавете орехите. Разбъркайте на ръка, прехвърлете в намазнена и набрашнена тава и запечете за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. Докато първият блат се пече, направете втория, като на финала вместо орехи, добавите стафиди.
3. Третият блат е с маково семе. Нужно е да ги печете в еднакви по форма съдове или да проявите търпение да изчакате всеки блат да се охлади добре и чак тогава да си взимате тавата за следващия.
4. Пригответе крема като с миксер разбиете маслото на стайна температура на паста. Добавете кондензираното мляко към него.
5. Намажете всеки блат с крема. По желание можете предварително да сиропирате леко блатовете като си направите смес от 150 мл захар и още толкова вода. Кипвате до разтваряне на захарта. Оригиналната торта не се сиропира, но става леко суха.
6. Намазаната с крем торта приберете в хладилник за няколко часа. След това украсете с орехи, макови семена, стафиди, плодове или друга декорация по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ