Торта Панчо с плодове и глазура
Торта с маслена глазура и плодова плънка от сметана.
Необходими продукти:
За блата:
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 3 с.л. растителна мазнина
- 3 с.л. какао
- 1 ч.ч. брашно
- 250 грама сметана
- 1 пакет бакпулвер
За крема:
- 1 литър сметана
- 1/2 - 1 ч.ч. захар
За глазурата:
- 3-4 с.л. захар
- 3-4 с.л. какао
- 50 мл мляко
- 50 грама масло
Допълнително:
- плодове по избор - нарязани (ягоди, банан, портокал, малини, боровинки, ананас и др.)
Начин на приготвяне:
1. Направете блата като смесите всички съставки за него и го изпечете на средно загрята фурна. Проверете готовността с клечка по утвърдения метод.
2. Направете крема като разбиете сметаната със захарта в дълбок съд. Начупете блата на квадрати и си пригответе съда, в който ще сложите сладкиша. Потапяйте всеки къс в сметаната и редете в съда, като след всеки пласт слагате по шепа-два нарязани плодове. Завършете със сметана като обгърнете с нея целия сладкиш. Приберете в хладилника.
3. Направете глазурата като кипнете млякото и разтворите в него захарта, какаото и маслото. С помощта на лъжица залейте тортата и отново охладете, за да се стегне глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ