Регистрация

Торта Панчо с плодове и глазура

Торта Панчо с плодове и глазура
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3433

Торта с маслена глазура и плодова плънка от сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 3 с.л. какао
  • 1 ч.ч. брашно
  • 250 грама сметана
  • 1 пакет бакпулвер

За крема:

  • 1 литър сметана
  • 1/2 - 1 ч.ч. захар

За глазурата:

  • 3-4 с.л. захар
  • 3-4 с.л. какао
  • 50 мл мляко
  • 50 грама масло

Допълнително:

  • плодове по избор - нарязани (ягоди, банан, портокал, малини, боровинки, ананас и др.)

Начин на приготвяне:

1. Направете блата като смесите всички съставки за него и го изпечете на средно загрята фурна. Проверете готовността с клечка по утвърдения метод.

2. Направете крема като разбиете сметаната със захарта в дълбок съд. Начупете блата на квадрати и си пригответе съда, в който ще сложите сладкиша. Потапяйте всеки къс в сметаната и редете в съда, като след всеки пласт слагате по шепа-два нарязани плодове. Завършете със сметана като обгърнете с нея целия сладкиш. Приберете в хладилника.

3. Направете глазурата като кипнете млякото и разтворите в него захарта, какаото и маслото. С помощта на лъжица залейте тортата и отново охладете, за да се стегне глазурата. 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта