Регистрация

Торта от меденки, плодове и сметана

Торта от меденки, плодове и сметана
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 3115

Бърза торта от готови меденки със сметанов крем и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пряники (Това са традиционни руски меденки, които се продават и в руските хранителни магазини в България. Ако си нямате домашна рецепта за тях или не ги откривате в хранителната верига, заменете ги с купешките меденки.)
  • 500 г сладкарска сметана
  • 100 г пудра захар
  • 2 пакета ванилова захар
  • 2 банана
  • 100 г орехи
  • 100 мл готово еспресо (топло)
  • 20-30 мл тъмен ром по желание
  • 50 г захар
  • шоколадови бонбони, капки, кувертюр или друг тип украса, ако желаете

Начин на приготвяне:

1. Вземете си форма за торти с махащо се дъно, защото иначе трудно ще извадите сладкиша от обикновена тава. Все пак е възможно, ако я застелите с хартиено фолио, което да стърчи встрани и след това внимателно го извадите. Но при този вариант има риск.

2. Подредете меденките на дъното на формичката. Ако са едностранно тунквани, обърнете ги с шоколада надолу. Ще се наложи да направите изрезки така, че да паснат като блат. Заделете си изрезките, защото ще ви трябват за украса.

3. Разтворете захарта в кафето, по желание добавете ароматен алкохол и с част от получената смес сиропирайте първия ред меденки.

4. Разбийте сметаната на пяна и след това добавете в нея пудра захарта и ваниловата захар. Намажете част от крема върху сиропираните меденки.

5. Нарежете единия банан на кръгчета и ги подредете върху сметаната. Можете да опитате с ягоди, праскови и въобще каквито плодове харесвате.

6. Следва втори ред меденки, сироп, сметана, втория банан. После трети ред меденки, сироп кафе и завършваме с малко количество сметана. Можете да махнете стените на съда, за да се открие цялата торта.

7. Можете да намажете и стените с малко сметана. След това рендосайте изрезките от меденките и натрошете орехите. Поръсете с тях тортата отгоре. По желание украсете с шоколадови бонбони или друг вид кувертюр. И да не го направите, нама да изглежда зле в по-семплия вариант.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта