Регистрация

Топли сандвичи с яйце, шунка, кашкавал и домат

Топли сандвичи с яйце, шунка, кашкавал и домат
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 979

Сандвичи от препечни филийки с масло и яйчена плънка с шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филии тостерен хляб
  • 60 г масло
  • 2 яйца
  • сол и пипер
  • 2 с.л. вода или прясно мляко
  • листата на 4 стръка копър
  • 1 домат
  • 4 слайса шунка
  • 2 слайса кашкавал за сандвичи

Начин на приготвяне:

1. В тиган с диаметър 24 разтопете на умерен огън 15 г от маслото и намазнете дъното. Сложете две от филийките и печете до златисто. Обърнете и запечете и от другата страна. След това извадете. Разтопете още 15 г масло и изпечете по същия начин и другите две филийки.

2. Разбийте в купа яйцата със сол, пипер, вода или мляко и наситнените листа копър. Отрежете си две дебели сочни средни кръгчета от домата.

3. В тигана от филийките пуснете още 15 г масло, загрейте на умерен към слаб огън и изсипете половината от яйчената смес. Върху нея положете две от филийките. Печете докато яйцата се втвърдят. След това обърнете с филийките надолу. Съберете стръчащите краища яйце върху хлебчетата и върху едната половина сложете 2 слайса шунка, резена домат и отгоре плочката кашкавалче. След това захлупете с другата филийка. Така яйцето и плънката ще се окажат в средата на сандвича, а двете хлебчета ще го оформят отгоре и отдолу. Извадете в чиния и направете същото с останалите продукти за втория сандвич.

4. Щом двата сандивча леко се охладят, разрежете на триъгълници по диагонал. Сервирайте, по желание с останалата част от домата от готвенето.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта