Регистрация

Топли сандвичи с риба тон и кашкавал

Топли сандвичи с риба тон и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 734

Препечени филии с плънка от консерва риба тон, майонеза, зеленчуци и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава червен лук
  • 5 кисели краставички
  • листа пресен копър
  • 2 консерви риба тон в собствен сос по около 100 г всяка
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус (при необходимост)
  • 4-8 филии хляб - зависи от размера
  • 2 слайска кашкавал за сандвичи или 50-60 г обикновен кашкавал, чедър или друго твърдо жълто сирене
  • 30-40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно червения лук, копъровите листа и киселите краставички и ги прехвърлете в купа.

2. Отцедете рибата от сока на консервата и я добавете в купата.

3. Залейте с майонезата, лимоновия сок и горчицата и разбъркайте много добре. Опитайте и подправете на вкус. Размешайте финално.

4. Разпределете върху две или четири от филиите рибната смес на дебел пласт. След това положете по плочка или слайс кашкавал или друго сирене отгоре. Захлупете с ненамазаните филии.

5. Пуснете тиган да се сгорещява на слаб към умерен огън. Използвайте съд с незалепващо покритие.

6. Намажете всяка горна филия отгоре с малко масло и сложете в тигана с маслото надолу за 3-4 минути да се запече. През това време намажете другата филия с масло, а после обърнете и запечете и от другата страна.

7. Когато сте готови с всички филии, разрежете на триъгълни парчета или просто през средата и поднесете.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта