Регистрация

Топеница със сухи чушки и чесън



Топеница със сухи чушки и чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6177

Македонско макало - люта зимна разядка от червени сухи чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.02.2017

Готвим странна лютеница от чушки по македонска народна рецепта. Типично за червеното макало е присъствието на голямо количество чесън. За основа избираме сушени червени чушки, които кипваме във вода и после наситняваме. Към тях се добавя намачкан чесън, олио, сол, оцет и лют червен пипер или чили на прах - колкото можете да понесете. Разядката е готова за по-малко от половин час, но е добре да предвидите някакъв хляб, с който да бъде поднесена, защото макалото може да се окаже доста огнено.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта