Тилапия със сос Миниер
Пържена риба с масло и магданоз.
Необходими продукти:
- 2 филета тилапия (може и филе от друг тип бяла риба)
- 6 с.л. масло
- лимон
- магданоз
- олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете маслото в тиган и започнете да го загрявате, докато покафенее. Нарежете на дребно магданоза, а лимона нарежете на две половини.
2. Загрейте тиган (за предпочитане незалепващ) на средно висока степен. Когато тиганът се нагорещи, излейте малко олио, колкото да се покрие дъното на тигана, и сложете филетата риба вътре.
3. Запържете рибата от едната страна, докато стане хрупкава и златиста на цвят, след това я обърнете и повторете същото и с другата страна.
4. Когато рибата се изпържи, сложете парчетата в чинии, полейте ги щедро с лимонов сок и с горещото масло. Украсете с нарязания магданоз и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ