Регистрация

Тиквен кейк с паста от сладък боб

Тиквен кейк с паста от сладък боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2528

Десерт с тиква и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва (425 г) пюре от тиква
  • 200 г кафява захар
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. мирин
  • 4  яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 400 г брашно
  • 500 г паста от сладък боб
  • малко сусамови семена

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички необходими продукти (с изключение на бобената паста и сусама) в голяма купа и смесете хубаво.

2. Прибавете бобената паста в течното тесто и разбъркайте бавно, но не смесвайте прекалено.

3. Намажете тавичка с размери 22,9 x 33 см с масло. Сложете течното тесто в тавичката.

4. Поръсете със сусамови семена.

5. Печете 40 мин. на 160°С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта